Carbon Action -hiilitilat: Simola Carbolla on Asiaa-Podcast

26.8.2020

Sarjamme Esittelyssä Carbon Action -hiilitila esittelee Carbon Actioniin kuluvia viljelijöitä ja heidän tilojaan. Sarjan tarkoituksena on kertoa tilan toiminnasta ja valottaa viljelijöiden ajatuksia toimintatapojensa takana. Tervetuloa mukaan tilakierroksille!

TIETOJA TILASTA:

Mäntsälässä sijaitsevaa Simolan tilaa ainakin kolmannessa polvessa viljelee Arto Uusi-Simola.

Tila on tavanomainen kasvinviljelytila, jolla suorakylvetään ja muokataan mahdollisimman vähän.

Monipuolisessa viljelykierrossa on syysvehnää ja ruista, kevätvehnää, kauraa, öljykasveja, palkokasveja, kuminaa ja uutuutena nyt viherkesantoa.

Noin 73 hehtaarin peltoala on pääasiassa savimaata, mutta maalajien vaihtelu voi olla suurta. Kerääjäkasvit kuuluvatkin kiinteänä osana tilan viljelymenetelmävalikoimaan.

Kerääjäkasveja ja keksintöjä

Jokaisella lohkolla pääkasvin alla on kerääjäkasvia niiden maanparannusvaikutuksen innoittamana. Kerääjäkasvien avulla Arto tavoittelee mahdollisimman jatkuvaa kasvipeitteisyyttä. Tilan isäntä on tottunut kerääjäkasvien käyttäjä, ja hän on kehittänyt itse kylvölaittteen, jolla siemenet saa mahdollisimman tasaisesti kylvettyä kylvön yhteydessä.

Simolassa on ollut myös LUKEn kerääjäkasvikoe, mutta siitä kuulet enemmän Carbolla on asiaa -podcastissa, kuuntele TÄSTÄ

Carbon Action -koelohko syksyllä 2019. Verrokilla ei ole kerääjäkasvia muista Simolan tilan peltolohkoista poiketen.

Tule mukaan Carbon Action Klubiin, ja pysyt ajan tasalla hiiliviljelyn uusimmista käänteistä! Uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi, ja on pullollaan maaperän kasvukuntoon liittyvää infoa. LUE LISÄÄ TÄSTÄ

Artoa haastatteli Carbolla on asiaa! -podcastissa Eliisa Malin Baltic Sea Action Groupista ja sen kuviksi ja tekstiksi tuotti Sanna Söderlund Baltic Sea Action Goupista. Sanna toimii koulutuspäällikkönä ja tekee viljelijäyhteistyötä, Eliisa toimii BSAGissa suunnittelijana sekä hiiliviljelijänä omalla tilallaan.

Lue myös nämä

Carbon Action Klubi on avattu!

uutinen

Carbon Action hiilitilat: Millola Carbolla on asiaa -podcast

Tilaesittelyt

Harvinaista tietoa syvältä peltomaasta: Carbon Action -yhteistyö jatkuu SOK:n, BSAG:n ja Helsingin yliopiston välillä

uutinen

Gofore ja BSAG aloittavat yhteistyön – digitalisaation avulla lisävauhtia uudistavaan maatalouteen

uutinen

Syvien maakerrosten hiilitutkimus etenee

blogi